Само десет авиокомпании ще летят на дълги разстояния в бъдеще

14:40, 20 авг 19 / Свят 25 2338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Само десетина авиокомпании ще споделят авиационния пазар за основните международни маршрути, това прогнозира изпълнителният директор на „Луфтханза“, а евентуална бъдеща икономическа криза може да "ускори" консолидацията във въздушните пътувания.

''Секторът се развива към десетина компании, опериращи по целия свят по основните международни маршрути, в допълнение към по-малките национални или регионални авиокомпании'', каза шефът на „Луфтханза“ Карстен Спор пред журналисти.

Без да ги назовава, Спор прогнозира, че ще има "три в САЩ, три в Китай, три в Персийския залив и три в Европа".

Самолет на "Ер Франс" кацна аварийно в Люксембург

Изпълнителният директор на „Луфтханза“ предупреди, че всяка бъдеща икономическа криза може да удари особено силно европейските авиолинии, но прогнозира, че спадът може да "ускори" сливания и придобивания.

"Ако има един положителен аспект към изравняването на световната икономика и със сигурност също и влошаващите се цифри за всички авиокомпании - за съжаление и за нас - това е, че процесът на консолидация ще има тенденция да се ускорява", добави Спор.

Неотдавнашните фалити на германските нискотарифни авиокомпании „Еър Берлин“ и „Германия“ позволиха на „Луфтханза“ да закупи обратно маршрути и самолети.

Индустрията на авиокомпаниите е "много по-циклична" и зависима от икономическото развитие от другите, каза Спор, като допълни, че секторът страда от напрежението в международната търговия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама