Натаниел Ротшилд купи летището на Кишинев

11:50, 20 авг 19 / Свят 25 2266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият собственик на международното летище на столицата на Молдова Кишинев стана Натаниел Ротшилд, представител на династията Ротшилд, занимаваща се с банково дело и инвестиции от края на XVIII век. Това се казва в съобщение на пресслужбата на летището, предаде БГНЕС.

В информацията се посочва, че международното летище в Кишинев „направи впечатление на господин Ротшилд“ - най-малкото от „четири деца и единственият син на лорд Джейкъб Ротшилд и Серина Мери Дън, внучка на сър Джеймс Дън, канадски финансист и магнат“.

Списание „Форбс“ оценява личното богатство на Натаниел Ротшилд през 2012 г. на един милиард долара.

Летището на Кишинев през 2013 г. беше прехвърлено на концесия към „Авиа Инвест“. Според unimedia.info, компанията за инвестиции в недвижимо имущество на Ротшилд NR Investments е придобила 95% от акциите на компанията. Сумата на транзакцията не е посочена.

Съветникът на премиера на Молдова Кристина Бужор заяви, че за осъществяване на сделката не е необходимо съгласието на властите, тъй като това не е предвидено в концесионния договор.

В Молдова от много години не стихва скандалът около прехвърлянето на летището на „Авиа Инвест“. Прокуратурата настоява да образува наказателно производство срещу редица високопоставени молдовски служители поради предполагаеми нарушения на концесията на летището. Освен всичко друго има подозрения за незаконно присвояване на държавна собственост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама