Изравнителните сметки за парно могат да се обжалват до 1 октомври

09:31, 20 авг 19 25 2133 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Според статистиката на "Топлофикация София" половината от абонатите на дружеството имат да получават пари, а другата половина да плащат след извършването на годишното преизчисляване. Столичното парно напомня, че ще изключи за профилактика ТЕЦ "София" от 26 до 31 август, съобщи БНТ.

До 1 октомври клиентите на "Топлофикация София" могат да обжалват своите годишни изравнителни сметки. Срокът за плащане на фактурите без лихви е 15 септември. Те обаче не са окончателни, заради срока на обжалването.

90% от изравнителните сметки за парното в София са готови

Основна причина за разминаване в сметките са неотчетените абонати. На тях към момента е начислена сметка на пълна мощност, което намалява фактурите на останалите хора в сградата. В случай, че бъдат отчетени обаче, ситуацията се променя.

По данни на дружеството към момента почти половината от абонатите на компанията имат да получават пари, а останалата половина да плаща на топлофикация. Дружеството очаква до края на месеца да събере около 10 млн. лева от сметки, с които да погази част от задълженията за газ.

„Топлофикация“ ще изплати дълга си от 36 млн. лв. на „Булгаргаз“ до края на август

Съгласно посочения от "Булгаргаз" период, ние ще извършим всички плащания, но тук трябва да кажа, че "Топлофикация София" по никакъв начин не е спряла да плаща, към "Булгаргаз". Всичко, което в момента плащаме като средства, се насочва за изплащане на това задължение. За съжаление ситуацията е така, че има дисбаланс в плащанията, "Топлофикация София" натрупва задължения през зимния период, когато сметките за газ са много високи, но едновременно с това, Топлофикация заплаща предварително и едва след това има изравнителна сметка“, посочи говорителят на „Топлофикация София“ Елизабет Павлова.

От Топлофикация напомнят, че ще изключат за профилактика ТЕЦ "София", който снабдява с топла вода централната градска част на града от 26 до 31 август включително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама