Денят накратко - 19 август

19:00, 19 авг 19 25 2081 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът на ТОПНОВИНИ подбра водещите теми от деня в рубриката „Денят накратко“.

Вижте какво установи разследването по случая с намерените тела край софийското село Негован, къде пожар наложи обявяването на бедствено положение, както и кой е новият шеф на кабинета на президента. Прочетете и остава ли в ареста убиецът на момиченцето в Сотиря.

***

Продължава разследването на случая в Негован. Вчера край водоема в селото бяха открити разчленени човешки останки от две тела. Не е ясна и самоличността на жертвите. Основната версия, по която се работи, е убийство с огнестрелно оръжие. Полицията разлседва има ли връзка между двете тела и преглежда профилите на безследно изчезналите хора в последните години. Според прокуратурата обаче е възможно убиецът да е познавал добре жертвите и затова да не са били обявени за издирване. Телата, открити край Негован, са на възрастни мъж и жена стана ясно в късния следобед от експертизата.

***

Убиецът на 7-годишната Кристин от село Сотиря остана за постоянно в ареста. Защитата му няма да обжалва наложената мярка. На 21-годишния мъж са повдигнати три обвинения – за блудство, за изнасилване и за убийство на малолетно момиче, чиято смърт е причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин. Междувременно започна вътрешна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен, която ще покаже дали екипът на линейката е действал адекватно при транспортирането на детето до болницата.

***

Бедствено положение в Свищов. Пожарът на старото сметище на града отново се възобнови. Големите пламъци застрашиха вилната зона на Свищов. Това наложи кметът Генчо Генчев да обяви бедствено положение, което ще продължи до петък. Пожарът избухна миналата сряда, на следващия ден беше локализиран, но остана да тлее. Днес огнеборците успяха да го овладеят. Има сведения, че пожарът може да е умишлен. Сметището е закрито преди 3 години, по данни на търновската екоинспекция на него са депонирани 355 хил. куб. метра боклуци.

***

Обвинение заради пожара на АМ „Струма“. Собственикът на фирмата, която управлява депото за отпадъци, които се запалиха под магистралата, вече е обвиняем за престъпление срещу околната среда и за предумишлен палеж. Окръжната прокуратура в Кърджали определи парична гаранция от 5000 лева. Отсечката, където горя пожарът, все още е затворена и не е ясно колко ще струват щетите.

***

Политологът Калоян Методиев е назначен за нов шеф на кабинета на президента Румен Радев. Той е избран и за председател на Стратегическия съвет при държавния глава. Методиев заема мястото на Иво Христов, който беше избран за евродепутат от листата на БСП.

***

На 79-годишна възраст почина политикът и общественик Жорж Ганчев. През декември миналата година многократният кандидат за президент бе покосен от втори сърдечен удар. По-рано през 2018 г. Ганчев претърпя друг масивен инфаркт. След втория случай той сподели, че не се чувства добре, трудно говорел и се движел. Имал 3 стенда, но въпреки това пак се стигнало до сърдечен удар тогава. Поклонението пред тленните му останки ще се състои в петък в църквата „Света София“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама