Президентът Радев удостои двама военнослужещи с висше офицерско звание

15:50, 19 авг 19 / Политика 25 1529 Topnovini
1
2
3
4
5

Държавният глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на удостоени с висше офицерско звание „бригаден генерал“ двама военнослужещи, съобщи БГНЕС.

Със свой указ президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили назначи полковник Стоян Шопов на длъжността „Командир на 2-ра механизирана бригада“. Държавният глава го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Румен Радев назначи полковник Станимир Христов на длъжността „Директор на дирекция Операции и подготовка“, като удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Румен Радев ще удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

Президентът поздрави генералите с новите звания и длъжности. Той им пожела много здраве, енергия и висок дух за изпълнение на всички задачи.

„Работете всеотдайно, с постоянство и убеденост за развитие на Българската армия, за издигане на нейния авторитет и престижа на военната професия. Очакванията към вас са големи, но аз съм убеден, че с всичко показано от вас до момента, вие ще бъдете достойни командири и професионалисти и ще способствате българската армия, особено в този важен етап – етапът на модернизация и превъоръжаване, да придобива нови съвременни бойни способности по един ефективен и ефикасен начин“, заяви Румен Радев.

Политологът Калоян Методиев е новият шеф на кабинета на президента

„За нас тези назначения не са само оценка на това, което сме постигнали през годините, но и високо отговорен ангажимент, който ще изпълняваме с решимост и желание“, заяви от името на двамата бригаден генерал Станимир Христов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани