Хотелиери започват подписка срещу идеята за зони в курортите

12:53, 19 авг 19 25 1832 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хотелиери в Несебър и Слънчев бряг започват подписка срещу новите промени в Закона за туризма. Те предвиждат разделяне на националните курорти на зони за парти и зони за семейна почивка, съобщи bTV.

Южната част на Слънчев бряг, в която са големите дискотеки, да стане зона за парти туризъм. В нея ограниченията за шума да не са толкова драстични, настояват от Асоциацията на заведенията.

Ангелкова: Промените в Закона за туризма ще насърчават качеството на услугите

„В момента тях не ги интересува колко е шумно и не е ли шумно. Идва сержантът, казва: „Има шум тук!“ и затваря заведението. Това справедливо ли е, според вас и дава ли предпоставки за корупция“, пита Кристиян Киров от Българската асоциация на заведенията.

„Ако се изграждат такива парти зони, те да бъдат извън курортните територии“, предлага Диана Колчева от Съюза на хотелиерите.

Според други хотелиери, нужда от нови зони няма и всички заведения трябва да спазват нощния час.

Общините ще определят зоните за развлечение и спокойствие в курортите

„Във всяка една зона трябва да има заведения за развлечение, съгласно закона, те трябва да бъдат обезшумени“, отбелязва и Веселин Налбантов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоцициация (БХРА).

Към 9.00 ч. сутринта, след като следите от нощните партита са изметени, по централната алея тръгват семействата с деца.

Според Лиляна Арсова - директор на дирекция „Туристическа политика“ в Министерство на туризма, дори да бъде обособена парти зона или друг вид зона за забавления в курортите, след 11.00 ч. трябва да преустановят работа или да са достатъчно обезшумени.

А от бранша предлагат още парти туристите да идват след 15 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама