Външният министър Екатерина Захариева се среща с йорданския си колега Айман Ал-Сафади

06:50, 20 авг 19 / Политика 25 2212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева за първи път в България пристигна йордански външен министър.

Айман Сафади ще бъде на посещение у нас до 21 август.

Екатерина Захариева ще приеме министър Сафади за разговор на четири очи, а след това ще се състоят пленарни разговори между двете делегации.

Двамата министри ще подпишат споразумение за визово облекчение на притежателите на дипломатически и служебни паспорти.

Йорданският външен министър е на посещение в България

Екатерина Захариева беше на посещение по покана на Айман Сафади в Йордания през декември 2018 г. Двамата министри са се срещали и в рамките на различни международни форуми в последните месеци - на Европейския съюз и Лигата на арабските държави, на срещата за Близкия изток в Дъблин, в ООН.

От 14.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев също ще се срещне със Сафади, това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Българите с дипломатически и служебни паспорти ще пътуват без виза до Йордания

Йордания е ключов партньор на България, на Европейския съюз и НАТО в региона на Близкия изток. Стокообменът между България и Йордания за първите 4 месеца на тази година възлиза на 9.7 млн. долара като в сравнение със същия период на 2018 г. бележи ръст от повече от 21%. За 2018 г. двустранният стокообмен възлиза на стойност 25.2 млн. долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама