Борис Джонсън обвинява бивши министри за изтичане на информация за Брекзит

10:18, 19 авг 19 / Свят 25 1911 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън обвини бившите министри, подкрепящи излизането на страната от ЕС, в изтичане на подробности за планиране на споразумение в опит да навредят на преговорите за Брекзит, пише ежедневникът The Times, цитиран от „Фокус“.

Таен доклад Уайтхол, известен като „Операция Йелoоухамър“, разкрит през уикенда, съдържа предупреждения, че Великобритания може да бъде изправена пред недостиг на прясна храна, гориво и медикаменти.

Недостиг на гориво, храни и лекарства заплашва Великобритания при Brexit без сделка

Документът също така предполага, че може да има отприщване на безредици, закъснения на летищата и въвеждането на „твърда“ граница с Ирландия.

Източник от Даунинг Стрийт обвини за изтичането на информацията група бивши министри, известна като „Оставащия съюз“. Тя е оглавявана от бившия финансов министър на страната Филип Хамънд.

Подчертава се, че Джонсън ще посети Берлин в сряда, за да се срещне с канцлера на ФРГ Ангела Меркел, и Париж на следващия ден, за да разговаря с президента на Франция Макрон в опит да ги убеди да се откажат от предпазния механизъм за ирландската граница.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама