Предотвратиха три потенциални случая на масова стрелба в САЩ

08:32, 19 авг 19 25 2310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американските власти задържаха трима души в различни части на Съединените щати, които биха могли да организират масови стрелби, съобщиха от полицията и ФБР.

22-годишният Брандън Уогшол е бил задържан в Кънектикът. Той е арестуван, след като написал на страницата си в социалната мрежа Фейсбук за намерението да извърши масова стрелба.

Задържаха заподозрения за стрелбата във Филаделфия

Полицията съобщи, че в дома му са намерени няколко оръжия, включително пистолет, пушка, лазерен прицел, боеприпаси в големи количества, бронежилетки, предпазна каска и друга тактическа екипировка. Уогшол е обвинен в незаконно притежаване на оръжейни запаси с повишен капацитет. Младият мъж трябва да се яви в съда на 6 септември, засега е излязъл под гаранция.

Тристан Скот Уикс във Флорида е бил задържан, след като написа серия съобщения до бившата си приятелка, където заплаши, че ще открие огън върху тълпа и ще застреля най-малко 100 души. Уикс заявил, че това би било най-лесно да се направи в училище. Бившата му приятелка съобщила за това на органите на реда. Шерифът на окръг Волуси заяви пред местни медии, че полицията е открила в дома на Уикс ловна пушка 22 калибър и 400 патрона.

Седем души са ранени при стрелба в нощен клуб в Торонто

Третият неуспешен убиец е обвинен в заплахата за стрелба в еврейски център в Охайо в град Йънгстаун. Полицията засича странно видео в акаунт в Инстаграм, чийто автор е 20-годишният Джеймс Патрик Риърдън. Във видеото някой стреля с оръжие; в описанието на видеото като цел е посочен еврейският център. Служителите на реда обаче не знаят дали това е Риърдън или някой друг. Други публикации в социалната мрежа съдържаха антисемитски коментари. Риърдън е арестуван и обвинен в утежнено интернет поведение и заплахи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама