17 нелегални мигранти са ранени при катастрофа в Турция

08:59, 17 авг 19 / Свят 25 2303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Микробус, превозващ нелегални мигранти, се е блъснал в скала в източната турска провинция Ван. 17 мигранти са ранени при инцидента, съобщи вестник „Дейли Сабах”, цитиран от БГНЕС.

Микробусът е пътувал от квартал „Геваш на Ван“. Шофьорът е избягал от мястото на катастрофата. Полицията започна разследване на причината за произшествието.

В микробуса е имало още 14 мигранти, които са невредими. Източници от сигурността казаха, че седалките са били отстранени, за да се поберат повече хора.

Националностите на мигрантите не са разкрити от властите, но Ван, разположен близо до иранската граница, е сред провинциите, в които се наблюдава увеличаващ се поток от мигранти от азиатски страни, особено от Афганистан.

Седемнайсет души бяха убити, когато друг микробус, превозващ нелегални мигранти, се разби във Ван миналия месец.

Шест държави от ЕС готови да приемат бежанци

Турция е ключова транзитна точка за нелегалните мигранти, които целят да преминат в Европа, за да започнат нов живот, особено за бягащите от войни и преследване. Тези пътувания обаче често се оказват смъртоносни, било то по море на борда на небезопасни лодки или в препълнени микробуси и камиони.

Броят на нелегалните мигранти, които се опитаха да преминат в Гърция през беломорските брегове на Турция, достигна 22 140 от януари. Бреговата охрана прихваща мигрантите в градовете, разположени по протежение на Егейско море, от Баликесир до Измир.

През първата половина на този месец 3 854 мигранти бяха спрени, преди да се качат на опасни лодки, предприемайки потенциално смъртоносни пътувания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама