Кражбите чрез криптовалути разбиха рекордите

20:00, 16 авг 19 25 2305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Онлайн кражбите и измами чрез криптовалути разбиват всички досегашни рекорди. Само за първите шест месеца на годината чрез криптовалути са откраднати 4,26 млрд. долара, посочва компанията CipherTrace в своя редовен доклад, цитиран от Forbes, съобщи „24 часа“.

За сравнение, киберкражбите през 2018 г. възлизат на 1,2 млрд. долара.

Оргомният ръст през тази година се дължи на все по-добрите умения на хакерите, отбелязва CipherTrace. Те започват да използват повече и по-сложни тактики за заобикаляне на защитите на криптоборсите, виртуалните портфейли и останалите услуги, които по някакъв начин са свързани с криптовалути или криптоактиви.

Увеличава се и броят на компрометираните системи заради помощ от вътрешен човек.

Експерите засичат ръст и на "подмяната" на SIM карти. При тях хакерите успяват да заблудят системите и да пренасочат всички услуги, свързани с дадена SIM карта, към своя. Жертвата остава без достъп до услугите си.

Кражбите от класически хакерски атаки също бележат ръст. Те са 287 млн. долара за първите шест месеца на годината.

Тенденцията е атаките към криптоактивите и методите за тяхното съхранение продължават да се увеличават. Затова от Artherton Research препоръчват на инвеститорите и притежателите на виртуални валути да съхраняват активите си на по-сигурни места, като самостоятелни хардуерни "портфейли" например, но не и в "облак".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама