Глобиха телевизия с 395 хил. долара за имитиране на сигнал за бедствие

17:00, 16 авг 19 / Свят 25 2041 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ток шоуто на ABC Jimmy Kimmel Live! е глобено с 395 хил. долара за имитиране на президентския сигнал за тревога по време на предаване, съобщи БГНЕС.

Шоуто повтори три пъти предупредителния сигнал, което е незаконно, по време на кратък скеч, подиграващ се на системата за предупреждение.

В същия ден, в който беше излъчена програмата, 3 октомври миналата година, сигналът беше официално тестван в цялата страна.

Като част от изпитанието над 200 милиона мобилни телефони в САЩ получиха пробно известие „Предупреждение от президента“.

Системата е предназначена да предупреждава за големи заплахи като ракетни атаки, природни бедствия и терористични актове, и се управлява от Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (Fema).

В случай на национална извънредна ситуация президентът на САЩ Доналд Тръмп има отговорността да нареди на агенцията да активира системата за предупреждение.

Чрез симулация на предупредителния тон, шоуто Джими Кимел наруши правилата за излъчване, заяви Федералната комисия за съобщения (FCC), която регулира телевизията в САЩ.

Съгласно правилата на FCC, на телевизионните оператори е забранено да имитират предупредителната система, "за да се избегне объркване при използване на тоновете, привикване към предупреждението сред слушателите и фалшиво активиране".

ABC призна, че е излъчила сигнала на 3 октомври 2018 г., но заяви, че го е направила под впечатлението, че „използването на тона е допустимо“.

В изявление ABC - която е собственост на Walt Disney Television - заяви, че приема "сериозно спазването на регулаторните норми и сме доволни, че разрешихме този проблем".

От ABC се съгласили да не излъчват отново сигналът за бедствие, съобщи FCC.

Отделно AMC Networks, Discovery и Meruelo се договориха да платят граждански глоби за излъчване на президентския сигнал в програмите. Договорените санкции са 104 хил. долара за AMC, 68 хил. за Discovery и 67 хил. долара за Meruelo, съобщи FCC.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама