Променят движението в София заради шампионат по шофиране

07:33, 16 авг 19 25 2008 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради провеждането на Национален шампионат „Безопасно шофиране“ и кръг от Национален шампионат Затворен маршрут „Писта София 2019“, на 16 август се налагат промени в движението в столицата, съобщиха от Столична община.

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки, както следва:

От 09.00 часа днес до 16.00 часа на 18 август.

- по северното и южното пътно платно на ул. „Резбарска“ между ул. „Васил Кънчев“ и бул. „Владимир Вазов“;

- по западното и източното пътно платно на ул. „Витиня“ между бул. „Владимир Вазов“ и улицата от северната страна на бул. „Владимир Вазов“ свързваща ул. „Бесарабия“ и ул. „Витиня“.

От 12.00 часа до 19.00 часа на 17 август и от 09.00 часа до 16.00 часа на 18 август се забранява влизането на пътни превозни средства, както следва:

- по бул. „Владимир Вазов“ между ул. „Левски Вековен“ и ул. „Поп Груйо“;

- по западното и източното пътно платно на ул. „549“ между бул. „Владимир Вазов“ и ул. „Резбарска“;

- по северната пътна връзка между ул. „Бесарабия“ и бул. „Владимир Вазов“;

- улицата от северната страна на бул. „Владимир Вазов“ свързваща ул. „Бесарабия“ и ул. „Витиня“.

Частично се променят маршрути на градския транспорт, както следва:

От 09.00 часа днес до 16.00 часа на 18 август се скъсява маршрутът на автобусна линия №100: от кв.“Бенковски“ по маршрута си до спирка ул.“Витиня“ (крайна спирка), обратен завой по пътната връзка под бул.“Владимир Вазов“ и от спирка ул.“Витиня“ (начална спирка) по маршрута си до кв. Бенковски. Закриват се спирки с код 2540 ул.“Бесарабия“, 2483 „Пътностроителна техника“, 2482 ул.“Витиня“.

От 12.00 до 19.00 часа на 17 август се променя маршрутът на автобусна линия № 100: от кв. „Бенковски“ до спирка с код 2107 „Хипермаркет Била“, на кръстовище бул.„Владимир Вазов“ /ул.„Васил Кънчев“, по ул.„Васил Кънчев“, по ул.„Резбарска“ и по ул.„Първа българска армия“ по маршрута си до кв. Бенковски.

От 12.00 часа на 17 авгусст до 16.00 часа на 18 август се променят маршрути, както следва:

- Автобусна линия №78: от Централна гара по маршрута си до кръстовище бул. „Владимир Вазов“/ ул. „Левски Вековен“ (старо име ул. „Река Велека“), по ул. „Левски вековен“, наляво по ул. „Тодорини кукли“ ( по маршрута на автобусна линия № 120), по ул. „Летоструй“, по ул. „Поп Груйо“ ( по маршрута на нощна линия Н3) и от кръстовище ул. „Поп Груйо“/ бул. „Владимир Вазов“ по маршрута си до кв. Враждебна двупосочно.

- Тролейбусна линия №1: от Първа градска болница по маршрута си до кръстовище бул. „Владимир Вазов“/ ул. „Острово“, наляво по ул. „Острово“ и по маршрута на тролейбусни линии №2 и №4 до крайна спирка с код 2736 ж.к.“Хаджи Димитър“. В обратна посока от спирка с код 0692 ж.к.“Хаджи Димитър“ до кръстовище бул.“ Владимир Вазов“/ул.“Панайот Хитов“, по моста Чавдар и по маршрута си до Пета градска болница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама