България подарява на Струмица нов социален център 

21:08, 15 авг 19 / Политика 25 2194 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи пред обществеността в Струмица новия многофункционален социален център на общината, финансиран с 270 000 лева от българското правителство, съобщиха от МВнР.

В центъра ще работят 6 неправителствени сдружения, които ще обслужват интересите на различни групи хора с увреждания.

В рамките на помощта за развитие България за втори път помага на хората от град Струмица и близките населени места.

„Много съм щастлива, че съм тук точно една година, след като премиерът Борисов връчи на премиера Заев ключа от автомобила, с който могат да се транспортират хора с увреждания, и този проект е своеобразно надграждане. Подкрепяме още много смислени и полезни проекти в Република Северна Македония”, каза Захариева.

„Благодаря на г-жа Захариева. Нашата мечта е да станем членове на ЕС и търсим вашия опит по европейския път, който вие успяхте да изминете”, каза кметът на Струмица Коста Яневски.

Само за настоящата 2019 г. правителството на България отпусна над един милион лева за реализацията на 11 проекта на територията на цялата страна. Сред тях са изграждане на втори център за ранна диагностика на аутизъм в Охрид, реконструкция на два моста в Струга и село Ложани, изграждане на спортни съоръжения в Крива паланка.

Останалите проекти са насочени към сътрудничеството между медиите от двете страни и мерките срещу „говора на омразата“, изграждане на спортни съоръжения в Крива паланка, фестивали в подкрепа на културния обмен, като за 2019 г. над 900 деца и възрастни от България взеха участие в два фестивала, предоставяне на спортно оборудване на 6 училища и 5 детски градини в община Гьорче Петров – Скопие, подкрепа на здравната медиация сред ромите.

В началото на 2019 г. приключи един от проектите за 2018 г. - подновяване на фасадата на едно от най-големите училища в Скопие - ОУ „Димитър Миладинов“. Общата стойност на проекта възлиза на 255 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама