БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

08:38, 15 авг 19 / Политика 25 1397 Topnovini
1

Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ? Този въпрос задава депутатът Кристиан Вигенин в позиция от името на ПГ на "БСП за България", след като вчера стана ясно, че Георгиев ще стане консул във Валенсия.

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев става консул във Валенсия

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването ѝ, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.

МВнР за новия консул Пламен Георгиев: Работил е добре с испанските органи и говори езика

Е, явно е много важен. И кой се подиграва с хора и институции ли? Има само един, който може да осигури тази светкавична поредица от абсурди - Бойко Борисов. Браво за ефективността! Но помнете - трупът е скрит, но уликите остават!, пише в позицията на парламентарната група на БСП.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани