Отворени са офертите за строителството на път Е-79 между Видин и Ружинци

12:25, 14 авг 19 25 2002 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отворени са офертите в обществената поръчка за проектиране и строителство при модернизацията на 54,3 км от международен път E-79 Видин - Ботевград, в участъка от Видин до Ружинци, това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Индикативната стойност на строително-монтажните работи е близо 460 млн. лв. без ДДС. Проектът ще се реализира със средства от републиканския бюджет.

Обществената поръчка за проектиране и изпълнение на строително-монтажните работи за участъка от Видин до Ружинци е в три обособени позиции.

За обособена позиция 1 - отсечката от Видин до пътен възел "Макреш" е с дължина 29,643 км и за нея кандидатстват четири обединения, за участъка от възел "Макреш", до с. Бела, с дължина 13,6 км са подадени седем оферти и за третият участък от с. Бела до Ружинци с дължина 11,128 км има подадени шест оферти.

Държавата е похарчила над 25 млн. лв. на ден за обществени поръчки през 2019 г.

Процедурата за избор на изпълнители на 33 км от международен път Е-79 между Мездра и Ботевград, както и за участъка от 54 км от Видин до Ружинци ще се извърши по нова схема на плащане, която предвижда цялата стойност на договора да се разплати на изпълнителя след приключване на строителните дейности.

Правителството ще осигури малко над 741 млн. лв. за изграждането на АМ „Струма“ от Крупник до Кресна

Пътят Видин - Ботевград е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ до 2022 г., тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от "Дунав мост" 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама