Кметът на Раковски: Заводът в Шишманци трябва или да работи безопасно, или да бъде затворен

10:09, 14 авг 19 / Общество 25 984 Topnovini
1

Пожарът в депото за отпадъци в село Шишманци гори трети ден. Тази сутрин жителите на няколко населени места излязоха на протест заради обгазяването в района. Кметът на Община Раковски ще сезира премиера Борисов и отговорните министерства относно създалата се ситуация. В тази връзка екипът на ТОПНОВИНИ потърси кмета на Община Раковски Павел Гуджеров.

В протеста тази сутрин са се включили жители на град Раковски и на селата Болярино, Шишманци, Белозем, Чалъкови.

„Основното им искане е: Или да работи безопасно този завод, или да спре да работи“, заяви Гуджеров. „В момента гледаме епизод поредензаводът се пали по два пъти годишно. Обгазява всички населени места, които коментирах. Жителите на Община Раковски вече са с изчерпано търпение,“ добави градоначалникът.

По думите му в минали години Община Раковски е уведомявала всички отговорни институции - РИОС, РЗИ, Министерството на околната среда и водите, Пожарна безопасност и защита на населението, дори прокуратурата за проблеми със завода.

Шишманци на протест срещу завода за отпадъци, пожарът продължава трети ден

„В момента резултатът е налице. Заводът отново гори, което е крайно неприятно. Затова се обръщаме към най-високата инстанция в държавата – премиера. Писмото ще бъде придружено с подписка от жителите на района“, обясни Гуджеров.

Жалбата все още не е изпратена, защото подписката продължава да се събира.

Кметът поясни, че има притеснения относно замърсяването на въздуха в общината. „Аз и моето семейство живеем тук, и опасенията ми са сериозни,“ добави той.

Павел Гуджеров коментира още, че ще настоява за справедливо решение на проблема.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 269 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.