Мексико и САЩ ще обменят информация за стрелбата в Ел Пасо

08:30, 14 авг 19 / Свят 25 1139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мексико съобщи, че се е договорило със САЩ да обменят информация относно смъртоносната стрелба в Ел Пасо, Тексас, при която загинаха 22 души.

Осем мексикански граждани бяха сред онези, които бяха разстреляни в пограничния град, населяван от мнозинство испаноговорящи.

"И двете правителства се съгласиха да обменят информация за съответните си разследвания, в стриктно съответствие с регулаторните рамки на всяка страна", се казва в изявление на мексиканското външно министерство след среща в Мексико Сити между представители на двете страни.

Министерството заяви, че е информирало американските служители за загрижеността си от стрелбата и връзките на извършителя с превъзходството на белите.

Мексиканският външен министър Марсело Ебрард осъди стрелбата като "терористичен акт" срещу гражданите на страната си на 5 август.

Предвижда се представител на мексиканското правителство да се срещне в сряда в Ел Пасо с прокурори, разследващи нападението.

21-годишният тексасец, който извърши стрелбата на 3 август в търговски център „Уолмарт“, публикува онлайн расистки манифест, изразяващ опасения от "испанската инвазия" в щата.

Той призна в полицията, че се е целил в мексиканци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама