Измамница взе около 4 000 лв. от възрастен мъж за мнима операция за смяна на става

16:00, 13 авг 19 25 2944 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Измамница е взела около 4 000 лв. от възрастен мъж за мнима операция за смяна на става, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В средата на юли близки на 78-годишен мъж в Пловдив установили съмнително изтегляне на значителна сума от банковата му сметка в рамките на два последователни дни и веднага потърсили помощ в полицията. При разследването полицаите събрали доказателства, че парите на възрастния мъж са отнети от 48-годишна жена от село Йоаким Груево.

На 18 юли тя заговорила седналия на пейка трудноподвижен пловдивчанин и му предложила помощ за смяна на тазобедрена става. Без да се двоуми мъжът се съгласил да даде първоначалната сума за медицинските процедури и двамата отишли заедно до близко банкоматно устройство. Жената изтеглила на два пъти по 400 лева от сметката на жертвата си, а от разписката видяла остатъка.

На следващия ден придружила възрастния човек до банков офис, от където той изтеглил и ѝ предал 3000 лева. Допълнително го завела и в офис на мобилен оператор и се сдобила с телефонен апарат и СИМ карта, закупени на негово име.

При задържането ѝ жената е направила самопризнания за стореното, възстановила е част от отнетата сума на потърпевшия. Повдигнато ѝ е обвинение за измама и е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама