Японският външен министър: България е наш важен партньор

12:54, 13 авг 19 / Политика 25 1121 Topnovini
1

Япония и България споделят мнението, че има огромен потенциал за развитие в сферата на икономическото сътрудничество. Това каза министърът на външните работи на Япония Таро Коно в изявление след среща с българския му колега министър Екатерина Захариева, съобщи „Фокус“.

Коно изказа голямото си удоволствие от първото си посещение в България. „Това е първото посещение на японски външен министър от 12 години насам и това трябва да става по-често“, добави още той.

Екатерина Захариева: Искаме в България да има японски производители на коли

Коно акцентира на това, че след посещението на японския премиер Абе в България отношенията между двете страни се развиват.

България е наш важен партньор, който споделя основните ценности и поддържа стабилността в Балканския регион. Ние отново потвърдихме нашето партньорство и обсъдихме как можем да засилим двустранното сътрудничество в различни сфери“, добави Коно.

Бойко Борисов: Япония е приоритетен партньор и традиционен приятел на България

Японският външен министър отдадеосновно значение на създаването на благоприятен инвестиционен климат и обмена на информация като предпоставки за привличане на повече инвестиции и развитие на търговията. „Ние потвърдихме намеренията си да насърчим инвестициите, като използваме максимално Японския бизнес форум“, добави още той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани