„Топлофикация София“ не е прекратила плащанията към „Булгаргаз“

17:15, 12 авг 19 / Икономика 25 1137 Topnovini
1

„Топлофикация София“ ЕАД не е прекратила плащанията към „Булгаргаз“ АД, това съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация София“. 

Във връзка с тиражираната в медиите информация, че „Топлофикация София“ ЕАД е прекратила плащанията към доставчика на природен газ „Булгаргаз“АД , дружеството изразява категорично несъгласие с тези твърдения.

"Булгаргаз" е дала на съд "Топлофикация София" за част от дълга й

На 1 август са преведени седем милиона лева за доставен природен газ. Ръководствата на двете дружества са в постоянна комуникация и търсят оптимални възможности за изготвяне на погасителен план, за да бъдат изплатени натрупаните задължения.

''Летните сметки на потребителите за топла вода са минимални, освен това абонатите забавят плащанията си в очакване на изравнителните сметки. Изравнителните сметки за периода 1 май 2018 – 30 април 2019г. на по-голямата част от потребителите са предадени от топлинните счетоводители и от 16 август ще бъдат в касите на дружеството''.

''Очакваме засилване на паричния поток, което ще даде възможност на дружеството за оптимизиране на плащанията към ''Булгаргаз''. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани