Международното летище в Сан Франциско забранява пластмасовите бутилки

19:10, 12 авг 19 / Свят 25 1600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Сан Франциско продължават усилията за премахване на употребата на еднократни пластмасови продукти. От 20 август влизат в сила нови правила на международното летище в американския град, съобщи БНТ.

Международното летище на Сан Франциско иска да се превърне в първото в света без отпадъци. Поредна стъпка в тази посока е забраната за използването на пластмасови бутилки за вода.

Пасажерите ще трябва да си носят собствени шишета за многократна употреба, а магазините на аеропорта ще предлагат вода в алуминиеви кенчета, стъклени бутилки или такива от други материали, които могат да се рециклират. Забраната не се отнася за безалкохолни напитки с добавени аромати или сокове.

За улеснение на хората на територията на летището вече са инсталирани повече от 100 чешми и автомати, откъдето да се пълнят бутилките.

Сиатъл обаче беше първият голям град в САЩ, който забрани използването на пластмасови сламки за пиене, а летището в града последва примера. Като алтернатива се използват рециклируеми картонени опаковки.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама