Почти 150 станаха жертвите на наводнението в Индия

17:04, 11 авг 19 / Свят 25 1618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дъждовен ден в Ню Делхи, Индия.
Дъждовен ден в Ню Делхи, Индия.

Най-малко 147 души загинаха в резултат на обилните дъждове и наводнения в индийските щати Керала, Махаращра и Карнатака в Южна Индия, съобщиха спешните служби на страната, цитирани от БГНЕС.

По-рано медиите съобщиха за 100 жертви на бедствието.

Според спешните служби, щатът Керала е пострадал най-много от лошото време - най-малко 67 души са загинали тук през последните три дни, а над 160 000 са евакуирани, съобщава РИА Новости. В някои региони на щата се обявява най-високото ниво на опасност, класовете в образователните институции се отменят. Международно летище Кочин - най-голямото и натоварено въздушно пристанище на Керала, остава затворено.

Общо няколкостотин хиляди души вече са евакуирани от районите, засегнати от наводненията в тези три щата. Според метеорологичния отдел на Индия гръмотевичните бури в тези региони няма да спрат поне още три дни.

В края на юни мусонните дъждове стигнаха до южните и западните райони на Индия, което доведе до наводнения на редица селища. Според експерти настоящият мусон се е превърнал в един от най-разрушителните за Индия за последните 10 години.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама