Сдружение иска висше специализирано образование по хомеопатия

14:30, 11 авг 19 25 1604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въвеждане на качествено, специализирано, независимо от официалната медицина, висше образование по хомеопатия. Това са стратегическите цели, които си поставя Националната пациентска организация „Лечение с хомеопатия", предава репортер на БГНЕС.

Сдружението е още бебе. Учредено е едва на 15 април тази година – по време на световната седмица за хомеопатия. Негов председател е Виктор Попов, а учредители са единствено и само пациенти.

„Ние сме загрижени за това, в което ще се бори сдружението, а именно, най-важното, осигуряване на високо качество на хомеопатичното лечение у нас за всички хора. Условието, без което не може да се осъществи високото качество на хомеопатичното лечение, е създаването на висше специализирано образование по хомеопатично лечение, независимо от официалната медицина, тъй като медицината учи едно – хомеопатията учи съвсем друго”, категоричен е Попов.

Той и съмишлениците му искат искат отмяна на текст от Закона за здравето. Според него чл. 167, ал. 2, регламентираща правото за практикуване на хомеопатия, трябва да бъде отменен.

„Този член в никой случай не работи за обществен интерес по никой начин, той уврежда обществения интерес и той не е редно да съществува изобщо”, е мнението на мъжа. Виктор Попов посочи, че едно от нещата, които ще инициират е провеждане на национална конференция с условна тема – проблеми на хомеопатията в България и перспективи, на която да представят своята визия за това как да се развива хомеопатията.

Попов добави, че иска да знае и какви са вижданията от страна на държавите институции в тази посока. „Дали ще се върви по посока на високи критерии, на високо образование, високоспециализирани лекари или ще го караме на курсове”, посочи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама