Измамница завлича туристи с фалшиви почивки на морето

08:11, 09 авг 19 25 1219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жена, издирвана от полицията, завлича туристи с фалшиви почивки на морето. Тя събира пари и ги праща на несъществуващи адреси, съобщи Нова телевизия.

Елка Николова се издирва от софийската, пернишката и варненската полиция.

Жената обещавала на клиентите си нощувки в апартаменти и хотели по цялото Южно Черноморие. Взимала половината пари, след което изчезвала. Хората обаче разбирали чак на място, че са излъгани. Жената е разследвана и за много други измами. Има и присъди.

Една от жертвите на измамата разказа как е била излъгана. „Видях обява в интернет пространството. Офертата беше хубава и реших за звънна. Николова предлагаше къща за гости „Елена” в Ахтопол. Цената беше 100 лева на ден за четиричленно семейство. След 6 дни уговорки по телефона ме убеди да й изпратя сумата. Каза, че вилата се намирала на морето. Преведох 289 лв., което е 50% от цената, която трябваше да бъде за 6-дневната ни почивка. Стигаме до оказаното място в Ахтопол, но там се оказа, че няма сграда, няма никой. Имаше само една нива”, разказва измамената, която пожела да остане анонмна.

„Питах в най-близкия магазин за адреса. Казаха ми, че съм може би десетата измамена, която търси къща на това място”, каза още тя.

Жената има много фалшиви профили във Facebook. Представя се за Елка Николова или Елена Николова. Снимките, които показва, са откраднати от различни хотели”, разказва измамената.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама