Откриха телата на 20 души в Мексико

21:15, 08 авг 19 / Свят 25 2027 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тела на 20 души са открити в мексиканския щат Мичоакан, съобщи министъра по сигурността на щата Исраел Патрон, цитиран от новинарския портал Excelsior.

Телата са намерени в три различни части на град Уруапан. Девет тела, между които и на две жени, са били окачени на моста. Още осем са намерени разчленени. По телата на някои от жертвите има следи от куршуми, предаде БГНЕС.

През последните две години Мексико е залята от вълна на насилие, предизвикано до голяма степен от противоборството между картелите за контрол над транзита на кокаин в САЩ. През 2018 година в Мексико са извършени рекорден брой убийства – по официални данни те са били повече от 33,34 хиляди. Този своеобразен рекорд надмина броя от 31,2 хиляди убийства през 2017 година.

Мичоакан е един от ключовите щати по отношение трафика на наркотици от Южна Америка в САЩ. Контролиран е от две престъпни групировки – „Семейството от Мичоакан” и картела „Рицари на ордена на тамплиерите”, който се отдели от „Семейството” през 2011 година. Между тях започна ожесточена борба за сфери на влияние, към която по-късно се включиха картелите „Лос Сетас” и „Халиско – ново поколение”.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама