Силвано Пранди: Варненската публика ще бъде нашето предимство

19:10, 08 авг 19 / Спорт 25 1351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди смята, че през последния месец неговата селекция е повишила нивото си. Италианецът извежда „лъвовете“ в 20:30 часа утре в първи мач срещу Египет от олимпийската квалификация във Варна. В събота играем срещу Пуерто Рико, отново в 20:30 ч., а по същото време в неделя срещаме олимпийския шампион Бразилия. Първите мачове и в трите дни са в 17 часа.

„Пътят към Токио минава през Варна и през трите тежки мача, които ни очакват. Затова не бива да обобщаваме този турнир с един своеобразен финал срещу Бразилия. Важна е всяка среща. Основната ни цел е да играем добре във всеки от трите дни и срещу всеки съперник. Ако сме достатъчно силни, ще тръгнем към Токио от Варна. Ако не, ще трябва да преследваме целта си през поправителна сесия. Сега обаче задачата ни е да спечелим първия мач срещу Египет“, каза Пранди.

Той благодари на Българската федерация по волейбол за подкрепата, която му е оказана до момента, както и на всички, които се грижат за националния ни отбор.

„Благодаря на играчите, които се вложиха максимално в тренировъчния процес и дадоха всичко от себе си, както и на хората от моя екип за свършената работа. Благодаря на българското правителство и Министерството на младежта и спорта и на всички, които помогнаха да приемем този турнир на уникално волейболно място, каквото е Варна. Тук феновете създават невероятна атмосфера и подкрепят отбора от много години. Очаквам уникално преживяване“, допълни Пранди.

Българският селекционер заяви, че не се притеснява от напрежението, което може да окаже влияние върху неговите играчи с оглед на факта, че при неуспех във Варна, ги очаква изключително тежка втора квалификация срещу най-силните европейски отбори, които също не вземат виза през уикенда.

Напрежението е едно от най-хубавите неща, които съпътстват спорта. Защото това показва, че за теб е важно да постигнеш целта си. И всички играчи на най-високо ниво са свикнали с напрежението и колкото и отстрани да изглежда трудно, то храни тяхната емоция и е в основата на всеки спорт“, каза Професора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама