Венеция ограничава достъпа на круизни кораби до историческия си център

16:40, 08 авг 19 / Свят 25 721 Topnovini
1

Властите във Венеция започват да отклоняват круизните кораби от исторически център на града, което се разглежда като победа за местните жители, уморени от гледката на огромните плавателни съдове, закриващи пейзажа пред прозорците им, съобщава Си Ен Ен.

Буря отвя круизен кораб опасно близо до туристи във Венеция

Някои кораби ще бъдат насочвани към терминалите във Фусина и Ломбардия от следващия месец. Това означава, че те повече няма да акостират във Венецианската лагуна и ще стоят далеч от централните венециански острови.

„Целта е да се пренасочат около една трета от круизните кораби, които вече са заявили желание да плават до Венеция до 2020 година. Плаващите дворци ще трябва да отидат другаде”, заяви Данило Тонинели, министърът на инфраструктурата и транспорта на Италия. 

Решението идва след протести в гада срещу огромните лайнери, които необезпокоявано плават във венецианските канали и нарушават спокойствието на местните жители.

Изгониха германци от Венеция, сварили си кафе на стълбите на известен мост

За да ограничат притока и замърсяването кметските власти на Венеция въвеждат от септември и нови мерки.

Еднократните посещения във Венеция ще се таксуват по 10 евро. Туристите, които остават да преспят няма да плащат тази такса, тъй като тя вече е включена в цената на нощувката в хотел. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани