Тръмп избира нов посланик в Москва след оставката на Хънтсман

09:33, 08 авг 19 / Свят 25 1239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп все още не е решил кой ще е новият ръководител на дипломатическото представителство на Вашингтон в Русия, съобщи вестник The Wall Street Journal, цитиран от „Фокус“.

Сред възможните кандидати са специалният представител за Северна Корея Стивън Бигън и посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел.

Според изданието Бигън „има опит в работата с Русия“, тъй като е бил вицепрезидент на компанията Ford Motor, която е работила в страната.

Има информация от лице, близко до дипломатическия представител на САЩ в Брелин, че Гренел не е заинтересован в тази длъжност.

Посланикът на САЩ в Русия е подал оставка

Подалият оставка Хънтсман бе назначен за ръководител на дипломатическата мисия на САЩ в Русия през октомври 2017 г. Преди това той е бил посланик на САЩ в Сингапур, служил е като губернатор на Юта и е бил посланик в Китай.

През май 2011 г. Хънтсман обяви намерението си да се бори за републиканската кандидатура за президент, но шест месеца се оттегли от борбата и официално подкрепи Мит Ромни, който в крайна сметка загуби изборите от демократа Барак Обама.

По време на изборната надпревара през 2012 г. Хънтсман критикува предложената политика на Обама за презареждане на отношенията между Вашингтон и Москва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама