ФБР: Убиецът от Дейтън е бил обсебен от идеята за насилие

07:43, 07 авг 19 / Свят 25 1102 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъжът, който уби сестра си и още 8 души в американския град Дейтън е бил обсебен от идеята за насилие и се е забавлявал с мисълта да извърши масово убийство, съобщават Евронюз и БГНЕС.

Убиецът от Охайо имал списъци с хора, които искал да убие или изнасили

Агентът от ФБР Тод Уикъръм каза на пресконференция, че два дни след кървавото престъпление, което завърши със смъртта на извършителя Конър Бетс, все още не е напълно сигурно какви са били мотивите му и дали е имал съучастник.

Нападателят имал полуавтоматична карабина и специален пълнител, побиращ 100 патрона. Той носел маска и бронирана жилетка. Полицейският патрул, който го застрелял, успял да го елиминира само 30 секунди, след като убиецът открил огън по хора пред нощно заведение.

Освен 9-те жертви, нападението остави и повече от 25 ранени.

"Лицето е имало обсесия от идеологии на насилието.", казаха от ФБР.

Най-добрият приятел на убиеца от Охайо може да разкрие мотивите му

Според агентите, няма никакви индикации, че 24-годишният Конър Бетс е бил мотивиран от расова или етническа омраза, въпреки че 6 от 9-те убити са чернокожи. "Той е разучавал масови стрелби и е изказвал желание да извърши такава", казаха от ФБР.

Въпреки тези открития, разследващите казват, че все още не знаят много неща. "Искаме да разберем дали някой му е помогнал и кой е бил. Дали някой е знаел в по-големи подробности за намеренията му, както и защо е решил да прибегне към точно този тип нападение", казват от ФБР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама