Ветко Арабаджиев остава в ареста

14:05, 06 авг 19 / Крими 25 507 Topnovini
1

Апелативният спецсъд не освободи бизнесмена Ветко Арабаджиев от ареста, тъй като на свобода може да се укрие или да извърши престъпление.

Той беше върнат у нас през май, а преди това беше издирван и заловен заедно със съпругата си Маринела в Испания.

Срещу бизнесмена има три обвинения за участие в престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

Апелативният спецсъд решава дали да пусне Ветко Арабаджиев от ареста

Според двамата прокурори, които се явиха в съда - единият наблюдаващият от Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов има доказателства срещу бизнесмена, че от 2013 г. до 31 август 2018 г. е участвал в банда заедно с още 5-има.

"Дружествата под контрола на Ветко и Маринела Арабаджиеви са се облагодетелствали от данъчни измами и по-конкретно Захарен комбинат "Пловдив" и "Виктория Груп Корпорейшън", посочи Пейчинов.

За да се обоснове, той цитира свидетелски показания и съдебни експертизи. Една от тях беше на телефони, ползвани от Арабаджиеви в Испания. На мобилните телефони имало снимки на схеми на търговски дружества, капитали и други подобни информации.

Маринела Арабаджиева остава в ареста

Прокурорите заявиха и че на свобода Арабаджиев може да се укрие, представяйки данни, че преди да бъде задържан, бизнесменът е избягал от българското правосъдие във Франция и Испания.

В телефоните на Арабаджиеви са намерени и снимки с имена на свидетели, както и снимки на показания на свидетели, които дават сведения за контролираните дружества от Арабаджиеви и за данъчни престъпления, каза прокурор Пейчинов.

Защитникът на Ветко Арабаджиев Илиян Василев поиска клиентът му да бъде освободен без мярка за неотклонение. Да подкрепят в залата бизнесмена, дойдоха негови роднини.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 33 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.