Модернизират армията със 150 нови бойни машини

13:45, 06 авг 19 / Политика 25 1392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на отбраната изпрати на 5-ти август исканията за предоставяне на предложения RFP (request for proposal – искане за предоставяне на предложение) до четирите компании, поканени за участие в проекта за придобиване на бойна машина на Сухопътните войски - ARTEC GmbH (Германия), Patria (Финландия), NEXTER Group (Франция) и General Dynamics Land System – MOWAG (Швейцария). Крайният срок за подаване на оферти е 17.00 часа на 31-ви октомври тази година.

"Lockheed Martin": В България ще летят най-напредналите модели на F-16 с пълни бойни способности

Междуведомствената работна група за избор на изпълнител на проекта за инвестиционен разход „Придобиване на основна бойна техника за изграждането на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“ трябва да приключи работата си по анализа и оценката на подадените оферти до 20-ти декември.

Инвестиционният проект „Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада” беше приет от 44-ото Народно събрание на 8-ми юни 2018 г. Той предвижда придобиване на 150 броя бойна и специална техника за три батальонни бойни групи, на системи и допълнително оборудване, както и обучение на състава.

Времевият интервал за неговата реализация обхваща 12 години.
 Прогнозната стойност е в размер на 1.464 милиарда лева с ДДС.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама