Медицински специалисти с декларация в подкрепа на Мая Илиева

10:30, 06 авг 19 25 1168 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сдружението на медицинските фелдшери и лекарски асистенти разпространи декларация, в която изразява подкрепа към уволнената медицинска сестра Мая Илиева - един от организаторите на протестите на медицинските специалисти в страната през март тази година, която се бореше за повишаване на заплатите и подобряване условията на труд.

Медицински сестри от София и страната обявиха готовност за протест в четвъртък в подкрепа на Илиева и за искане за по-достойно заплащане на труда им.

Уволнената медицинска сестра Мая Илиева: Явно съм станала неудобна

Мая Илиева и колегите ѝ в частна столична болница са подавали сигнали към институциите с искане за плащане на извънреден труд и труд при вредни условия, както и намаляване на 8-часовата работна смяна с един час, заради спецификата на работа в отделенията за реанимация. 

Натискът не е от вчера. През годините натискът е психически и финансов тормоз. Тя е лишавана от допълнителното материално стимулиране, което получаваме всички колеги. Тя получи уведомително писмо от юриста на болница “Токуда“ в 11:00 часа вечерта – акта за дисциплинарно уволнение тя получи в 11:30 часа по време на работа отново в събота. Натискът е едно демонстриране на власт“, каза пред БНР Елена Тонева от болницата, където е работила Мая Илиева, и добави, че натискът над тях е от няколко години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама