Баща се бори децата му да останат с него в България

09:48, 06 авг 19 25 1915 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Баща опитва да запази децата си в България. Шуменецът Чавдар Георгиев има непълнолетни момче и момиче от своето съжителство с жена в Норвегия. След като тя е арестувана, той се прибира в България заедно с децата. Сега обаче майката е освободена от ареста и иска да вземе децата с нея в Норвегия. Спорът дали те да останат при своя баща в България, или при своята майка в Норвегия стига и до съда.

„Разделих се със съпругата си преди близо 3 години. От година и половина съм с децата в България. Върнах се в страната ни по съвсем легален начин. Причината за прибирането ни беше, че съпругата ми беше арестувана. Беше поставена в изолация седем месеца за големи финансови престъпления”, обясни бащата Чавдар Георгиев пред Нова телевизия.

Българският съд казва, че децата не са неправомерно изведени от Норвегия. Има неправомерно задържане, но заради здравословното състояние на едно от децата бащата е имал достатъчно причини те да останат тук.

Майката на децата завежда дело по Хагската конвенция и обвинява бащата за отвличането им. 

Тази сутрин негови близки се събраха пред съдебната палата в Шумен, за да изразят подкрепата си за Чавдар. „Дошла съм, за да защитя сина и внуците си, за да бъдат те български граждани”, каза майката на Чавдар.

„Чавдар е наше дете, което сега е един стабилен мъж. Полага изключителни грижи за децата си. За тяхното развитие, за тяхното здравословно състояние, затова те трябва да останат при него”, каза жена, подкрепяща мъжа.  

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама