Делото за конфискацията на имуществото на братя Галеви ще продължи през октомври

15:50, 05 авг 19 / Крими 25 430 Topnovini
1

Окръжният съд в Кюстендил е насрочил нова дата за заседание по делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", за отнемане на престъпно придобито имущество, това съобщиха от Окръжния съд.

Съдът отложи делото за конфискацията на имуществото на братя Галеви

Заседанието е насрочено за 21 октомври, вместо обявената по-рано дата - 30 септември. Причина за отлагането е постъпила молба до съда от представителя на съпругата на Ангел Христов - Радмила Дюлгерова-Христова.

Отложиха за септември делото за конфискацията на имуществото на братя Галеви

Делото е заведено от КПКОНПИ срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

МВР има информация за евентуалното местонахождение на братя Галеви

Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и касае луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани