35-годишен мъж е загинал след инцидент в морето във Варна

13:50, 05 авг 19 25 1314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

35-годишен е загинал в събота след инцидент в морето при Втора буна на варненския плаж. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна д-р Лили Куртева, която отговаря за медицинското обслужване по пясъчните ивици около Централния плаж.

По думите ѝ тя не е успяла да помогне на пострадалия, тъй като веднага го е поел екип на Спешна помощ. Като очевидец на случилото се обаче медикът коментира, че фаталният инцидент е станал малко преди бурята в събота следобед да се разрази. По думите ѝ мъжът е влязъл във водата, за да извади децата си. Засега обаче не е ясно дали е имало спасител на мястото и дали той не се е отзовал. Въпреки усилията на дошлите на място спешни медици мъжът е загинал. Според д-р Куртева, той е имал и рана на главата. 

Същия ден момче и момиче, бедстващи в морето, са били спасени от преминаващи в района на Галата собственици на моторна лодка. Случката се е разиграла около 15.30 часа. Девойка е карала сърф между вълнолома и плажа, когато силните пориви на вятъра и големите вълни я преобръщат в морето. Младеж, който забелязал инцидента, влязъл във водата, за да помогне, но и той се оказал в капан. Двамата са извадени на сушата от случайно преминавалите наблизо мъж и жена, които са се придвижвали с моторна лодка в посока квартал „Аспарухово“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама