Даниела Машева: Няма нищо смущаващо в оповестяването на доказателства

12:13, 05 авг 19 25 1042 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма нищо смущаващо в изявленията на номинирания за главен прокурор Иван Гешев, че и занапред ще се огласяват доказателства по разследвания, когато е необходимо, заяви говорителят на прокурорската колегия във ВСС Даниела Машева пред журналисти, цитирана от Нова телевизия. По думите ѝ това ще става винаги по преценка на наблюдаващия прокурор, за да се знае истината от обществото, а не да се тиражират неистински твърдения.

"Това, че г-н Гешев е предложен за главен прокурор, не означава, че той трябва да спре да изпълнява функциите си като заместник на главния прокурор", коментира още Машева в отговор на въпрос дали номинираният не си прави кампанията в момента.

Машева обясни още, че обществени организации, като в случая с УНСС, могат да изразяват становища относно кандидата и като израз на подкрепа, и като забележки.

"Надявам се колегите да не се повлияят" , каза тя по повод кандидатурата на Иван Гешев и протестната кампания, която бе подета извън ВСС. "Надявам се, че сме направили сме едно мотивирано предложение", каза тя от името на прокурорската колегия.

Всякакви въпроси могат да бъдат задавани на номинирания за главен прокурор. Те ще бъдат систематизирани и отправени по време на неговото изслушване на 24 октомври, а Гешев ще може да им отговори, обясни още пред медиите Даниела Машева, след като ВСС се събра извънредно, за да възстанови на работа в спецпрокуратурата бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама