Напрежение в Крушаре: Протестиращите искат оставки

20:24, 04 авг 19 25 2063 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестиращите вече трето денонощие животновъди от Сливенско заплашиха с крайни мерки, ако ветеринарните власти влязат, за да умъртвят прасетата им.

Хората организираха блокадата край село Крушаре в знак на недоволство срещу обявените от държавата мерки за справяне с африканската чума и настояват за оставки. Протестът им е безсрочен – запасили са се с храна и завивки. Остават затворени пътят между Ямбол и Сливен, както и отсечката към магистрала „Тракия”.

Очаква се ветеринарните власти да влязат в домовете на стопаните в понеделник, след като в събота изтече срокът за доброволно колене на прасетата.

Малоброен протест в Мрамор - гостуващи оратори призовават местните хора да не унищожават прасетата си

Сред стопаните, които отказват да го направят, е и Желязко Христов: „От 29 години съм животновъд. Не може един канцеларски плъх и другите канцеларски мишки да ми дават акъл как да си гледам животните. Регистриране – регистриране, ваксини – ваксини, проби – проби и пак ти викат – коли го”.

Христов е собственик на семейна ферма с над 200 прасета. Готов е на крайни мерки, ако ветеринарите влязат за евтаназия: „Подготвил съм бензин. Съобщят ли ми, че някой е отишъл да убива животните, да ги евтаназира, съм дал да ги палят. Куфарите и ще отидем някъде, където ще ни оценят труда”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама