Разкриха самоличността на стрелеца от Дейтън

19:53, 04 авг 19 / Свят 25 1634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията е установила самоличността на стрелеца в Дейтън (Охайо), съобщава в неделя с позоваване на източници от града телевизионната компания CBS, цитирана от TACC.

МВнР: Няма данни за пострадали български граждани при стрелбата в Дейтън

Извършителят на масовата стрелба е Конър Бетс, 24-годишен жител на град Белбрук, разположен в същия щат на града. Според телевизионната компания полицията е претърсила къщата му, предаде Агенция ''Фокус''.

Сенатор Шерод Браун по-рано обяви, че стрелецът е "млад бял мъж", според информация получена от кмета на града.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди знамената на територията на цялата страна да бъдат спуснати наполовина в знак на съпричастност с жертвите на двете масови стрелби – в Ел Пасо и Дейтън, съобщава АФП.

По-рано прокуратурата в щата Тексас обяви, че ще поиска смъртна присъда за стрелеца в търговския център на „Уолмарт“ в град Ел Пасо - 21-годишният американски гражданин Патрик Крусиос.

Щатският прокурор Хайме Еспарза заяви на пресконференция: „На стрелеца е повдигнато обвинение в убийство първа степен и ще поискаме смъртна присъда“.

В резултат на стрелбата в Дейтън бяха убити девет души, а 26 са пострадали. Стрелецът е убит от патрулиращи полицаи по-малко от минута след като е открил огън пред заведение в град Дейтън около 1 часа след полунощ местно време.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама