Буря вилня в редица градове в страната (ОБНОВЕНА)

19:05, 03 авг 19 25 1901 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевен
Плевен
Плевен

Градушки са паднали в Сливен, Враца и Кърджали. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Разразилата се буря прекърши няколко дървета, които затвориха улица във Варна.  Едно от тях падна върху няколко паркирали коли в центъра. 

Четирима души са пострадали при счупване на стъкло в детски магазин във Варна по време на бурята, която се разрази в града днес след 17.00 часа.

По непотвърдена информация сред тях има и дете. Стъклото се е счупило в голям магазин, в който се продават стоки за дома, детски играчки и други. На място е изпратен екип на Гражданска защита, но до тяхната намеса не се е стигнало. Веднага е повикана и линейка. 

По информация на д-р Мая Рашева пострадалите са отведени в МБАЛ "Св. Анна", но сред тях няма такива с тежки наранявания. 

''Заради обилната петнайсетминутна градушка са пострадали всички зеленчукови градини на живущите в Горно Пещене и Тишевица'', каза кметът на Враца Калин Каменов.

„Въпреки снарядите и опитите на ракетната площадка в Голямо Пещене да разбие градоносните облаци, не са успели да повлияят на бурята. За щастие няма пострадали хора", каза Каменов. 

„Пътищата са почистени от падналите клони. Обстановката вече е спокойна. Имаше наводнени шахти, но те бяха веднага почистени от екипи на Областно пътно управление. Ситуацията е овладяна“, допълни той..

Пулсациите на вятъра в Шумен достигат 22 м/с. По-рано през деня в Кнeжа пулсациите на вятъра са достигнали 25 м/сек., в Плевен – 23, в Ловеч – 20 м/сек. Пулсациите на вятъра в Разград са 21 м/сек, а в Свищов - 20 м/сек. Силен вятър е имало и в Сливен. Там пулсациите на вятъра са достигали 24 м/сек. 

Най-много количества валежи са отчетени в Кърджали – 21 л/кв.м. Информацията за валежите е към 18.00 ч. 14 л/кв.м. са измерени в Русе, а в Сливен и Лом– 12 л/кв.м. В Ловеч дъждовете са достигнали 11 л/кв.м., в Плевен – 9, а в Разград, Варна, София – 5 л/кв.м. 

 
 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама