Скала се откърти и премаза плажуващи

11:14, 03 авг 19 / Свят 25 11087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетметров къс от надвиснал над морския бряг скален клиф се откърти и рухна върху популярен плаж в край Грандвю бийч северно от Сан Диего в американския щат Калифорния, като уби трима плажуващи, предаде Асошиейтед прес.

Спасители и други посетители на плажа веднага притичаха към мястото, където върху пясъка се стовариха десетки тонове скална маса, опитвайки се да разравят рухналите камъни и да помогнат на пострадалите. Очевидец, живеещ наблизо, разказа как видял хора, опитващи се да съживят жена с изкуствено дишане, но очевидно неуспешно, след което тялото й било покрито.

Една жена е починала на място, а още двама души са починали в болница. Имената и възрастта на жертвите засега не се съобщават. И тримата са пълнолетни. Има и неколцина по-леко ранени.

Спасители с обучени кучета търсят из отломките още пострадали, ако има такива. Те предупредиха, че клифът е нестабилен и може да има още срутвания.

Плажът е достъпен чрез спускане по дървени стъпала от паркинга , намиращ се горе на високото. Той е популярен сред сърфистите, които поставят сърфовете си на брега, изправени край отвесната скала. На някои от плажовете в района има предупредителни надписи за възможност от срутвания в резултат на мощните приливи, които подкопават отвесния скален бряг.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама