Задържаха 4,5 тона кокаин на пристанището в Хамбург

15:30, 02 авг 19 / Свят 25 1576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рекордно количество кокаин откриха митничарите при рутинна проверка в пристанището на Хамбург. Откритото количество е 4,5 тона на стойност около 1 милиард евро, съобщава БГНЕС. 

Според доклада, митническата служба в Хамбург е осъществила „чувствителен удар” върху незаконния трафик на наркотици.

Откритият кокаин е с висока чистота и след размесването му с други субстанции сумата от продажбата на цялото количество би достигнала около 1 милиард евро.

Иззеха кокаин за 350 милиона долара при серия акции в Тихия океан

Германските власти съобщават, че акцията е проведена преди две седмици при рутинна проверка.

Товарът е бил скрит в контейнер на кораб, който изпълнявал рейс от Монтевидео през Хамбург за Антверпен. Товарът е бил деклариран като „соя”.

След като отворили контейнера, митническите служители видели огромни количества черни спортни сакове, около 211 на брой, в които имало повече от 4200 пакета с пресован кокаин. Международните трафиканти на наркотици пренасят често дрогата по този начин от Южна Америка за Европа.

Задържаха над един тон кокаин при мащабна международна операция на Балканите

Държавният секретар на германското Министерство на финансите Ролф Бьозингер похвали служителите, които са били в състояние на направят сложен анализ на риска и от огромното количество контейнери, преминаващи ежедневно през пристанището в Хамбург, да открият и отворят точно този с нелегалния товар.

Всяка година на пристанището в Хамбург се обработват 9 милиона контейнери. Досега е откривана дрога, скрита между банани или в кафе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама