Мицотакис готви „революция“ в областта на културата

14:02, 02 авг 19 / Свят 25 1271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис заяви, че амбициозният план на неговото правителство да обнови международния имидж на Гърция чрез областта на културата няма да е нищо друго освен „революция“, цитира „Катимерини“.

„Това, което предвиждаме в областта на културата, не е нищо друго, освен революция и се осмелявам да използвам този термин, за да предам амбициозния обхват на нашите планове за популяризиране на класическото наследство по нов начин и също така да използваме съвременната си култура, за да покажем новото лице на Гърция в чужбина“, каза Мицотакис след разговори с министъра на културата Лина Мендони и заместника по спорта Лефтерис Авгенакис.

Министерството на културата „не е само пазител на нашето наследство, а министерство, което може да допринесе за растеж“, каза премиерът и добави, че плановете на наскоро избраното правителство включват създаване на връзки между култура, спорт и туризъм.

Мицотакис също така разгледа как може да се увеличат приходите от древните обекти и музеи на страната, като заяви, че „приходите, за съжаление, остават много ограничени“.

„Премиерът ни даде указания, но най-важното, той ни даде решения, за да можем да започнем да се справяме със съществуващите проблеми, които са много, и да сбъднем визията си“, заяви Мендони в коментари след срещата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама