Арестуваха дълго издирван мафиотски бос в Италия

12:48, 02 авг 19 / Свят 25 1338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на специалните части на държавната полиция в Италия арестуваха един от опасните босове на мощната престъпна организация „Ндрангета“ - Доменико Креа, който бе под национално издирване близо пет години, съобщава БГНЕС.

Креа беше арестуван в южния италиански регион Калабрия, каза пред репортери регионален служител на реда.

Креа, който от 2015 г. е в списъка на най-опасните италиански престъпници, оглавяваше един от най-големите мафиотски кланове в Калабрия.

През 2015 г. той беше осъден на първа инстанция на 15 години затвор за редица тежки престъпления, включително участие в мафиотска дейност и изнудване. Съдебният процес обаче във връзка с извършените от него престъпления продължи. В резултат на това през април тази година беше постановена окончателна съдебна присъда по отношение на Креа и той беше осъден на 21 години затвор.

Според калабрийските служители на реда 37-годишният мафиот е бил арестуван в зори в малка вила в град Санта Доменика ди Рикади. В момента на ареста му съпругата му и двете му непълнолетни деца са били с него. От дома му са иззети 5 000 евро.

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини поздрави служителите на реда с успеха, като отбеляза, че Креа е бил последният сериозен престъпник в Калабрия, укриващ се от правосъдието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама