Груевски: България да признае уникалността ни

12:14, 02 авг 19 / Свят 25 1416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Будапеща във Facebook бившият македонски премиер Никола Груевски коментира втората годишнина от подписването на договора за добросъседство, съобщава скопското електронно издание „365“, цитирано от „Фокус“.

Главни теми в македонските медии са посещението на българския премиер Бойко Борисов, втората годишнина от подписването на документа между Скопие и София, както и годишнината от Илинденско-Преображенското въстание и спора около Гоце Делчев.

Груевски подчертава, че двете страни са имали редица позитивни събития в двустранните отношения. Като ключов въпрос откроява общата история.

„Този въпрос е отказът да признаят нашата УНИКАЛНОСТ. Близост, но все пак уникалност, като македонци, но не само от 2 август 1944 година, а и преди това”, категоричен е бившият премиер. Според него отричането на уникалността им е довело и до отричане на македонския език.

Никола Груевски изтъква, че уникалността на македонците е реалност, а не просто продукт на колективно промиване на мозъци на цяла нация от комунистическото правителство и югославския режим, както твърди София.

Унгария няма да екстрадира Груевски

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама