Доналд Тръмп: Можем да пуснем хиляди терористи в Европа

09:40, 02 авг 19 / Свят 25 1381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ могат да освободят държаните от тях терористи от „Ислямска държава“ в Европа, ако държавите от Стария континент откажат да си ги приберат, съобщават РИА Новости, цитирани от „Фокус“.

„Държим хиляди терористи от „Ислямска държава“ и искаме Европа да си ги вземе. И ако не си ги вземат, то ние, вероятно, ще бъдем принудени да ги пуснем в Европа“, заяви американският лидер пред журналистите.

Това не е първият път, когато  Тръмп да заплашва Европа. През февруари президентът заплаши в Twitter европейските съюзници на Америка.

„Съединените щати молят Великобритания, Франция, Германия и други европейски съюзници да вземат обратно над 800 бойци от Ислямска държва, които пленихме в Сирия и подложихме на съд. Алтернативата не е добра, тъй като ще бъдем принудени да ги освободим “, каза той.

Заплахите предизвикаха широко възмущение и объркване в Европа, като някои служители критикуваха импулсивния и непредсказуем стил на ръководство на президента.

Тръмп отново оказа натиск върху Европа през юли, като призова европейците да следват примера на Италия и да помогнат за преместването на бойци на Ислямска държва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама