Отнеха българче от майка му в Италия

10:17, 01 авг 19 / Свят 25 1847 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българското посолство в Рим работи за редовни срещи между отнето в Ладисполи българско дете и майка му, като след намеса на мисията ни вчера майката е успяла за първи път от три месеца да установи контакт по телефона с детето си. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Детето е настанено от една година в католически социален дом, тъй като според италианските социални служби е констатирана липса на грижи от страна на майката.

Спасиха падащо от шестия етаж дете в Китай

Посолството на България в Рим е отправило запитване към италианските власти по случая и очаква официална информация.  Следващата седмица се очаква да се проведе среща със сенатор Лучо Малан и адвокатката на майката.

Случаят с отнетото от италианските социални служби 12-годишно българско момиченце от майка му от няколко седмици буни духовете в Италия, съобщава “24 часа“.

Момиченцето е родено в България на 27 юни 2007 г. и е с българско гражданство. Заедно с майка си то живее в Италия от 2012 г.

Мъж бутна дете под колелата на влак в Германия

През май 2018 г. социалните служби в Ладисполи получили сигнал от училището, в което учи момичето, че то не е посещавало занятия от 27 дни. Това било заради проблеми, свързани с въшки, освен това дрехите на детето миришели лошо, а един път било облечено “в неподходящо за възрастта ѝ облекло”.

На 27 юни 2018 г. - рождения ден на детето, социалните установили, че в дома, в който то живеело, било мръсно и разхвърляно, въпреки оправданията на майката, че бил приключен ремонт и семейството се готвело да си замине за България.

Италианските служби взели детето и го настанили в католическия институт, управляван от монахиня. На детето било забранено да контактува с друг освен с майка си два пъти седмично.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама