Пламен Георгиев обмисля да съди общината заради терасата му

08:45, 01 авг 19 25 1233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пламен Георгиев обмисля да съди общината заради това, че през 2012 г., преди да купи апартамента, е било установено незаконно строителство и нищо не е направено. Юристи обаче отбелязват, че когато купуваш нещо, притежаваш и активите и пасивите, така че ако Георгиев е купил имота с незаконно строителство, то той трябва да понесе последствията от това, съобщи bTV.

До месец се очаква да е готова новата проверка на инспекторите от „Слатина”, която ще бъде окончателна.

Пламен Георгиев е освободен от длъжност

Пламен Георгиев се оттегли от поста си председателят на Антикорупционната комисия в сряда. Решението му идва след няколко месечна сага около терасата на апартамента му, която се оказа, че не е вписана в имуществената декларация и че на нея има незаконно построенни обекти.

Георгиев излезе в отпуск от началото на април досега, след като премиерът Борисов го посъветва или да напусне поста, или да ползва отпуск.

Пламен Георгиев: Отдавна бях взел решението за оставка

Пламен Георгиев обяви, че данъчната му ревизия е приключила вчера. Затова и подава оставка вчера. По думите му заключението на НАП е, че няма несъответствия в доходите на семейството.

Така приключва казусът с терасата по отношение на председателя на антикорупционната комисия. По отношение на Пламен Георгиев като собственик на имота обаче развръзката тепърва предстои. Първоначалната проверка на община Слатина завърши със становището, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни.

Шефът на столичния строителен надзор Влади Калинов реши да обезсили това становище и се раздели с поста си. Тогава Калинов се позова на декларация на бившия собственик, в която пише, че е строил тези навеси, преди да бъде издаден Акт 16 на сградата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама