Галя Димитрова: Външна фирма не е отговаряла за данните в НАП

17:47, 31 юли 19 25 2079 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Предприела съм структурни промени, които да засилят отговорността за дейността за защитя на информацията в нашата агенция'', това заяви изпълнителният директор на Националната агенция по приходите (НАП) Галя Димитрова, съобщи БГНЕС.

Шефката на НАП ще бъде изслушана в парламента

Димитрова взе участие в първото заседание на временната парламентарна комисия, която проучва всички обстоятелства около хакнатите лични данни на български граждани от информационните масиви на НАП, където заедно с ръководствата на МВР и ДАНС представиха информация на депутатите.

Горанов: Галя Димитрова е успешен ръководител на НАП

Директорът на НАП потвърди, че до този момент е поискала две оставки от ръководителите на звената за информационни технологии и информационна сигурност.

Във връзка с евентуално свое оттегляне заради скандала, тя подчерта: „Министър Горанов иска от мен решения, а не оставка“.

Шефът на информационните системи в НАП подаде оставка

Галя Димитрова е предложила на Управителния съвет на приходната агенция и създаване на специално звено, което да е на пряко нейно подчинение, а изискванията за неговия ръководител да бъдат завишени.

Тя отрече да е имало външна фирма, която да е отговаряла за защитата на информацията в НАП въз основа на проведена обществена поръчка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама