Дъждовни дни до края на седмицата

07:20, 01 авг 19 25 1056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък още сутринта над североизточните, а около и след обяд - над много райони и в останалата част на страната, ще има валежи. По-значителни ще са те в Източна България. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър. Максималните температури в повечето райони ще са между 29 и 34 градуса, в София - около 29 градуса.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и на места, главно по северното крайбрежие, ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен северен, след обяд - североизточен, вятър. Максималните температури ще са 29-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, около и след обяд - с купесто-дъждовна облачност, и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 24 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

През нощта срещу петък на отделни места в източната половина от страната все още ще има валежи, придружени с гръмотевици. Над Западна България ще бъде предимно ясно. В петък ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, в по-голямата част от страната - без валежи, но по приближаващия бърз студен атмосферен фронт привечер и през нощта срещу събота на отделни места в Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност.

В събота, с усилване на вятъра от северозапад, ще нахлуе сравнително по-хладен въздух. Облачността ще е променлива. От запад на изток ще превали и прегърми; по-голяма е вероятността за интензивни валежи и гръмотевични бури в Северна България и на места в източните райони, а най-значителни количества се очакват в Североизточна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама